Thursday, June 6, 2013

Jalan-Jalan Kundasang

Assalamualaikum

Jun pertama hari tu, kami sekeluarga ke Kundasang, jalan-jalan katanya....
Di sana kami bermalam di Seri Kinabalu Resort, Kundasang...Mula-mula tu nak stay 2 malam tapi atas sebab-sebab yang tak dapat dielakkan so kami stay satu malam sajalah...

Ini 1st time kami stay kat resort ni.....rate semalam untuk standard room RM148.00 tidak termasuk sarapan.....mungkin ni yang pertama dan terakhir kali kami stay sini sebab persekitarannya tak berapa nak sesuai dengan citarasa kami.....bilik biasa2 saja, laluan ke bilik ada bau yang kurang menyenangkan datang dari tandas yang disediakan untuk bilik2 yang berbentuk asrama.....nasib baik tempat lain dah full booked, so redha jak lah semalam




Sumber : Google


Ok nak share foto2 yang sempat disnap hari tu....

 
Sesi menghilangkan dahaga katanya


 
Menuju puncak !!!!


 
Aku dan Kinabalu


 
Umi dan Damia nak juga pose semasa melawat Sabah Tea Garden



Laluan ke Sabah Tea Garden......Model Alputih ku...hehe

19 comments:

  1. Alahai Mia gambar-gambar semuanya buat kakak tak kelip mata. Sangat indah utk dinikmati suasananya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu kak...sebab tu suka pegi sini boleh merehatkan diri dari keja..

      Delete
  2. selamat datang ke kota kinabalu, sabah dear mia (:

    ReplyDelete
  3. Replies
    1. Bah apalagi book flight balik kg...hehe

      Delete
  4. Replies
    1. Normi datang sini, pasti nak datang lagi hehe

      Delete
  5. Jauh ke Kundasang dari tempat Mia? Apa yang bestnya kat sana tu Mia

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dekat 2 jam perjalanan dr KK...actually 1jam lebih bole sampai tp jalan naik bukit jak tu yg slow....
      tempat ni mmg cantik sbb berada di kaki gunung kinabalu...sejuk dan nyaman sbb udara pergunungan kan...tiap2 thn mmg pegi sini..hehe

      Delete
  6. Cantiknya gambar2 yg diambil tuh mia...
    sayang kan..byr utk jumlah tuh tp tak selesa..mmg tak patut duduk lg dah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu lah....first bad impression mmg pasni takmo lagi pegi situ...huhu

      Delete
  7. Ni buat tak sabar nk gi Sabah lagi nih.Dulu penah pergi ikut company trip tp area KK ajer.Tak puas jalan jalan.Sabah cantik kan.

    ReplyDelete
  8. cantiknyer gambar2ni semua.. mesti guna kamera canggihni... rindu nak ke Sabah datang lagi..

    ReplyDelete

Komen seikhlas hati ... Thanks!